Photoshop

 

 

 

 

Why Whales Wail

 

Vi stimler sammen ved strandene, når de ligger der, hvalerne. Kolossernes dødskamp så tæt på får næstekærligheden og redningsfolk til at strømme ud i strandkanten for at hjælpe de døende dyr. Men når hvalerne er ude af øje, ude på de vilde vover, er de om ikke helt ude af sind, så i hvert fald uden for lands lov og ret.

 

Skiftende, danske regeringer - senest i sommeren 2010 - har undladt at støtte skrappere love mod omfattende, kommerciel hvalfangst, der truer flere hvalarters overlevelse. "Af hensyn til Færøerne og Grønland" lyder forklaringen på, at man ikke støtter indgreb mod de store syndere, blandt andre Japan, der hæmningsløst dræber løs - også i hvalreservaterne ved Antarktis.

 

Statistikkerne taler ellers et temmeligt klart sprog: Blåhvalerne netop ved Antarktis er nu nede under 1 procent af deres oprindelige antal. Trods nogen beskyttelse er 7 af 13 af de store hvalarter truede eller særdeles sårbare.

 

Det kunne måske inspirere til en smule eftertanke, at forskere i 2009 konkluderede, at den lille hval, delfinen, er nummer to efter mennesket, når vi måler intelligens. Nogle forskere har foreslået, at man derfor løfter delfinernes status op til

"non-human persons", "ikke-menneske-personer".

 

Vidste du iøvrigt, at kaskelothvalens hjerne er den største, der nogensinde har udviklet sig på Jorden. Den måler cirka 9.000 kubikcentimeter og vejer omkring 7,8 kilo. Spækhuggerens hjerne vejer cirka fem kilo. Til sammenligning kan det nævnes, at menneskets hjerne gennemsnitligt vejer 1,3 kilo. Så der er måske en naturlig forklaring på, at vi mennesker har lidt svært ved at fatte nødvendigheden af at passe på det, der lever på vores lille, grønne klode.

 

Serien "Why Whales Wail" er en kommentar til den kommercielle hvaljagt.

Billederne er udført i photoshop (P). Titlerne  kan læses, hvis du holder curseren over billedene. Nederst på siden kan du se nogle af billederne i nye versioner i min musikvideo "Why Whales Wail".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvaler på nettet

(du kan åbne links i en ny fane/nyt browserbillede ved at trykke ctrl og venstre museknap)

 

Greenpeace

WWF

Den Store Danske

Whaleprotection

 

 

 

 

Animalcampaigns

Hvalfangstkommissionen

 

 

Til toppen af siden