Billeder

 

The new fashioned way

 

Billeder skabt på computere er i virkeligheden en gammel historie. I 1950'erne blev en ny genre genereret af de tyske kunstnere Vera Molnar med geometriske printtegninger baseret på algoritmer og Georg Nees  med printtegninger baseret på bl.a. tilfældighedskalkuler i computeren - for nu at sige det lidt enkelt...

Siden har kunst med computeren som udgangspunkt og medspiller udviklet sig, så det ville kræve 400 terabytes at forklare.

 

For mig har det udviklet sig i en mere enkel og simpel retning. I sommeren 2011 gav Lisbeth mig en iPad. Og med den fulgte muligheden for at købe nogle små programmer, apps. Med tegneprogrammerne Paintbook og Brushes, der begge koster under en 50'er, har jeg påny fået fingrene i kunsten. Med pegefingeren eller en stylus (en specialpen til iPad og iPhone)  føles det som at arbejde "analogt" på papir og lærred - dog med computerens lys og mangfoldige redigeringsmuligheder som ekstra plusser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mange rynker stadig lidt på næsen af den computerskabte billedkunst.

Det er lidt en skam, for det stiller - mindst - lige så store krav om komposition og æstetik at gnide et acceptabelt resultat ind på en glat iPad-skærm, som det er tilfældet "the old fashioned way".

 

Se billederne ved at trykke på billedlinksene i artiklen.

 

 

 

Links til mine tegneprogrammer til iPad

Du kan åbne linksene i et nyt vindue/faneblad ved at holde Ctrl nede, mens du klikker.

 

Sketchbook

Paintbook

Brushes

PROcreate